Pellavarehu

Tietoa pellavasta

Pellavaa syötetään yleisesti hevosille joko siemenistä keitettynä limana, rouheena tai öljynä. Pellavasiementen rasvapitoisuus on korkea ja ne sisältävät välttämättömiä rasvahappoja runsaasti. Lisäksi ne ovat varsin energiapitoisia. Puoli kiloa riittää antamaan vastaavan energiamäärän kuin annettaessa litra kauraa.

Siemeniä ei voi syöttää raakana, koska niiden kuori on erittäin kova ja sisältää myrkyllisiä entsyymejä, jotka kuitenkin tuhoutuvat keitettäessä. Pellavasiemeniä keitettäessä tai rouhetta haudutettuna niistä muodostuu limaa, joka on erittäin terveellistä hevosen ruuansulatuselimistölle.

Pellavaöljyllä ei ole ihan samanlaista vaikutusta kuin siemenistä tai rouheesta tehdyllä limalla. Öljyllä usein haetaankin kiiltävämpää karvaa ja rehumassan liukastuttamista helpommin suolistossa liikkuvaksi.

Pellavarouhe täytyy aina kostuttaa ennen syöttämistä, rouhe turpoaa yllättävän paljon. Rouheesta on tehty MTT:ssä virallinen tutkimus, joiden mukaan rouhe saattaa kiinteyttää lantaa (oltu usein miten sitä mieltä että löysentää), vaikuttaa suotuisasti karvapeitteeseen ja suolistoon. Pellava onkin siis todistetusti oikea terveysrehu!

Tilalla valmistetaan suosittua ja eläimille hyvin maistuvaa pellavasiemenjauhetta.
Tuotteet ovat nimeltään Ani-Mixi ja Hepo-Mixi.

ANI-MIXI 10 kg

ANI-MIXI on öljypellavasta valmistettu pellavasiemenjauhe eläinten suoliston ja mahan hyvinvointiin. Rehu käy hevosille, nautaeläimille, koirille jne.

Sen raaka-aine on öljypellava, joka on tunnettu luontaislääkityksessä käytetty kasvi. Öljypellavan siemenestä valmistettua pellavalimaa (musiinia) ovat jo esi-isämme käyttäneet eläinten suolistovaivojen ehkäisyyn ja hoitoon. ANI-MIXI sisältää musiinin lisäksi arvokasta kuitua ja valkuaista, sekä runsaasti omega-3 rasvahappoa sisältävää pellavasiemenöljyä, jonka vaikutus näkyy selvimmin karvan kiiltona.

Annostelu:
100-500g/vrk (kuivapaino) 100g = 1,5 dl

Käyttöohje:
ANI-MIXI turpoaa 8.10 kertaa tilavuutensa, joten maksimiannosta (500g/vrk) käytettäessä on rehu aina haudutettava ennen käyttöä.
Käytä annossuhdetta, 1 osa ANI-MIXIÄ - 5 osaa vettä.
Pienet annokset (100 g) voi tarjota myös kuivana, jolloin vettä tulee olla eläimellä vapaasti saatavana.

Tuoteseloste:
ANI-MIXI sisältää runsaasti hyvälaatuista valkuaista, kuitua sekä terveellistä alfalinoleeri- (omega-3) ja linolihappoa (omega-6).
Energiasisältö 1375 kJ/100 g.

1 kg ANI-MIXIÄ sisältää keskimäärin:
Raakavalkuaista 28 %
Raakarasvaa 20 %
Raakakuitua 8 %
Hehkutusjäännöstä 5 %
Kalsiumia 0,35 %
Fosforia 0,95 %

Ry-arvo (ry/kg ka) 1.27. (kl kg/ry 0,86)
Säilyvyystakuu: Rehu säilyy viileässä (alle +18*C) ja kuivassa varastoituna 12 kuukautta valmistuspäivästä lähtien.

HEPO-MIXI 10 kg sanko

Pellasiemenjauheesta ja valkosipulista valmistettu erikoisrehuseos.
HEPO-MIXIN raaka-aineet ovat öljypellava ja valkosipuli. pellavasiemenjauhe on valmistettu kylmäpuristamalla, jolloin pellavasiemenen sisältämä musiini (lima) jää kokonaan jauheeseen. Pellavasiemenlima tasapainottaa suoliston toimintaa. Musiinin lisäksi HEPO-MIXI sisältää kuituja, arvokasta valkuaista ja 20 % pellavaöljyä, jonka rasvahappo koostumus on erinomainen. Se sisältää runsaasti välttämättömiä, monityydyttymättömiä omega-3-rasvahappoja. Valkosipuli sisältää runsaasti luonnon omia tehoaineita, joiden on todettu auttavan hyvän vastustuskyvyn ja hengitysteiden terveyden ylläpitämistä.

Annostus:
Hevoset 100 - 200 g/vrk
Ponit 50 - 100 g/vrk
Koirat 10 - 20 g/vrk
Kissat 5 - 10 g/vrk

HEPO-MIXIÄ sekoitetaan väkirehuannokseen haudutettuna tai sellaisenaan.
Haudutus: kaada lämmintä vettä HEPO-MIXI-annoksen päälle ja anna hautua n. 10 - 20 minuuttia. Voidaan hauduttaa myös yön yli.

Koostumus
Ravintoaineet:
Kosteus 5 %
Raakavalkuainen 28 %
Raakarasva 20 %
Raakakuitu 8 %
Tuhka 5 %
Ry-arvo, ry/kg 1,27

Rehu säilyy viileässä (alle +18*C) ja kuivassa varastoituna 12 kuukautta valmistuspäivästä lähtien.

Käyttäjäkokemuksia

Risto Airaksinen:
"Olemme antaneet valmennuksessamme oleville hevosille ANI-MIXI pellavajauhetta joka päivä 10 vuoden ajan ja todenneet tuotteen hyväksi. Auttaa vatsan sekä karvapeitteen hyvinvointiin. Maistuu kaikille hevosille!"
Terveisin ravivalmentaja Risto Airaksinen & taustajoukot

Kati Lindsberg:
"ANI-MIXI on ehdottomasti paras kokeilemistani pellavasiemenvalmisteista, hevoset syövät sitä mielellään ja se on myös edullista käyttää. Suosittelen!"

Riikka Neuvonen Pekka Korven Vermon tallilta:
"Pekan Vermon tallin nuoret hevoset syövät ANI-MIXIä. Se on helppoa ja nopeaa käyttää ja tykkään siitä kun se on öljymäistä. Hevoset oikein pyytävät sitä, kun haistavat sen. Paras pellava mitä olen käyttänyt!"

Jani Ruotsalainen:
"ANI-MIXI ja HEPO-MIXI ovat helppoja syöttää. Kilpahevosten ja kovassa treenissä olevien hevosten mahat pysyvät hyvänä ja näin ne kestävät treeniä ja kilpailuttamista paremmin. Meillä molempia tuotteita syötetään jatkuvasti, eikä syöttämistä taatusti lopeteta. Hepo-Mixiä pidän erittäin hyvänä tuotteena flunssa aikaan, syksyisin ja hengitystie ongelmista kärsiville sitä on hyvä antaa. Pidän molempia tuotteita ennalta ehkäisevänä "lääkkeenä", näin säästämme mahdollisesti rahaa sairaskuluissa. Ovat myös edullisia käytössä, suosittelen!"

Jussi Suominen:
"ANI-MIXI pellava on parasta! Ani-Mixi on helppokäyttöistä kun se on valmiiksi jauheena, meillä hevoset juo sitä mielellään harjoitusten jälkeen ja mahat on hyvässä kunnossa. Olen tyytyväinen Ani-Mixi pellavaiseen."

Leo Mönttinen:
"Tervehdys Mönttisen tallilta. Meillä on syötetty pitkään Ani-Mixi ja Hepo-Mixiä ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä molempiin tuotteisiin. Alkuun vähän haistelivat ja maistelivat valkosipulin hajua Hepo-Mixissä. mutta kun makuun pääsivät niin kyllä maistuu. Molemmista tulee oikein hyvä öljyinen puuro ei sen puoleen olen syöny sitä itsekkin. Hevosten mahat on pysyny hyvässä kunnossa. Terveisiä tallista ja tuvasta tilaukset uusitaan kun entiset loppuu."


Mainoksia klikkaamalla näet ne täysikokoisina.